Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Gotei 13 a Soul Society 13 shinigami őrosztaga. Mindegyik osztagnak van egy kapitánya, aki a legerősebb személy az osztagban, és legalább a bankai szükséges a rang eléréséhez. Íme a Gotei 13 jelenlegi kapitányai:


 1st Captain
Név: Yamamoto Genyruusai Shigekuni
Született: január 21.
Zanpakuto: Ryuujin Jakka

Ő a Gotei13 alapítója, és egyben a legerosebb kapitánya is. Bár egy ő "védtelen" öregembernek néz ki, egyáltalán nem az, neki van a legerősebb tűz alapú zanpakutoja (és az 55. részben meglehetosen kidolgozott izmait is megmutatja^^"). Nem hiába ő a vezető. Ukitakéra és Shunsuira szinte a fiaiként tekint (őket nevezte ki először kapitánynak), bár egyszer meg kellett küzdeniük - természetesen Yamamoto-taichou nyert.


 2nd Captain
Név: Soi Fong
Született: február 11.
Zanpakuto: Suzumebachi
Soi Fong még kiskorában elkerült Yourichihoz, hogy megvédje. Yourichi tanította őt, és szoros kapcsolat szövődött köztük. Ám amikor Yourichi egy szó nélkül elment, Soi Fong ezt nem bírta elviselni, és megfogadta, hogy egyszer legyőzi tanítóját.
Erős, megfontolt, néha igen kegyetlen. Mondatnánk tipikus szigorú kapitánynak, mellesleg ő a rendőrség, és a hadsereg feje is egyben, nem szabad lebecsülni.


 
3rd Captain
Név: Ichimaru Gin
Név jelentése: gin=ezüst
Született: szeptember 10.
Zanpakuto: Shinsou
Alapjában véve első látásra nem igazán lehet eldönteni, gonosz, vagy jó oldalon áll-e, afféle titokzatosság lengi körül, később kiderül miért. Általában csukva a szeme, és mosolyog - mint egy róka. Ravasz, és kegyetlen.
Kiskorában jóban volt a 10. osztag hadnagyával, Matsumoto Rangikuval.
Aizennel együtt ő is elárulja a Soul Society-t, és vele együtt megy a Hueco Mundoba.


 
4th Captain
Név: Unohana Retsu
Név jelentése: retsu: hideg; unohana: a tofu maradéka (?)
Született: április 21.
Zanpakuto: Minazuki
Egy kedves, békeszerető nő, nem szeret csatákba bonyolódni. Mivel o a 4., ellátó és gyógyító osztag kapitánya, inkább a gyógyításban jeleskedik, mint a harcban. Igaz, harcolni még nem láttuk, tehát nem tudni, milyen erőket rejtegethet magában^^


 
5th Captain
Név: Aizen Souske
Név jelentése: aizen: hegymászó bakancs metál csatjai (?)
Született: május 29.
Zanpakuto: Kyouka Suigetsu
Alapjában véve egy kedves, megfontolt kapitánynak tűnik, ám mestere a színészkedésnek. Megjátszotta a saját halálát, és kihasználta hadnagya, Hinamori Momo iránta érzett szeretetét. Miután elárulja a Soul Societyt, elmegy a Hueco Mundoval Ichimaruval, és Tousennal együtt.


 
6th Captain
Név: Kuchiki Byakuya
Név jelentése: byakuya: téli éj
Született: január 31.
Zanpakuto: Senbonzakura
Erős, és hihetetlen nyugodt, szinte már hideg természetű kapitány, tétovázás nélkül képes lett volna megöletni húgát, Rukiát, mert az megszegett egy törvényt. Byakuya a 4 uralkodóház egyikének a tagja, némelyek szerint eddig a Kuchiki-klán legerősebbje. Nagyon komoly, és ritkán ismer könyörületet.
Volt egy felesége, Rukia nővére, ám ő meghalt. Felesége kérésére vette magához Byakuya Rukiát.


 
7th Captain
Név: Komamura Sajin
Született: augusztus 23.
Zanpakuto: Tengen
Komamura sisakja mögött rejtőzik egyik legnagyobb titka, nevezetesen, hogy rókafeje van. Nagyon hálás Yamamoto-taichounak, hogy mássága miatt mégis elfogadta. Nagyon közeli kapcsolatban áll Tousen Kanaméval, mindketten egyszerűéletfelfogás szerint élnek. Bár nem mutatta ki, eléggé megviselte, mikor barátja elment Aizenékkel.


 
8th Captain
Név: Kyouraku Shunsui
Név jelentése: kyouraku: élvezet
Született: július 11.
Zanpakuto: Katen Kyoukotsu
Mit is lehetne elmondani róla: lusta, nőcsábász, és szeret sok sakét inni - nem mindenki mondaná meg elsőre róla, hogy kapitány^^ Ám ő, és legjobb barátja, Ukitake az egyetlenek, akiknek dupla Zanpakuto-juk van. Ők ketten eloször lettek Yamamoto-taichou által kapitányok. Yamamotot csak "Yama-jii"-nek hívja^^


 
9th Captain
Név: Tousen Kaname
Név jelentése: tousen: kiválasztottá válni
Született: november 13.
Zanpakuto: Suzumushi
Ő az egyetlen kapitány, aki vak. Erős igazságérzete van, mindent megtesz az igazságért. Nem kedveli a 11. osztagot, köztük leginkább Zaraki Kenpachit, szerinte ez az osztag sodorja káoszba a Soul Societyt.
Szoros barátságban áll Komamura Sajinnal. Az "igazság érdekében" ő is elmegy Aizennel és Ichimaruval a hollowok világába.


 
10th Captain
Név: Hitsugaya Toushirou
Név jelentése: hitsu=láda; shiro=fehér
Született: december 20.
Zanpakuto: Hyourinmaru

Hitsugayát gyakran szokták "Zseni"-nek nevezni, hiszen igen fiatal kora ellenére elérte a kapitányi rangot, mellesleg a kapitányok közül is ő a legfiatalabb. Nem sokat látjuk mosolyogni az anime során, amolyan komolyabb fajta, de övé a legerősebb jég alapú Zanpakuto.
Hinamori Momoval, az 5. osztag hadnagyával már azelőtt ismerték egymást, mielott shinigamik lettek volna, Hinamori afféle kistestvérként tekintett Hitsugayára. Máig igen jó a kapcsolatuk. Momo sokszor becézi Shirou-channak, amit Hitsugaya nagyon utál^^"


 
11st Captain
Név: Zaraki Kenpachi
Született: november 19.
Zanpakuto: nincs neve
Zaraki nem hiába lett annak az osztagnak a kapitánya, ami Tousen szerint "megrontja a Soul Society-t". Neki is mindene a harc, aközben érzi igazán jól magát. Ehhez jó harckészség, és nagy erő is párosul. Zanpakutojának nincs neve, így nem is tudja szabadon ereszteni az erejét. Azt állítja, azért van szemkötője, mert kénytelen abba rejteni szellemi energiájának nagy részét.
A shinigamik közt a legerősebb kapja a "Zaraki" nevet, ezt ő adta magának, mint a legerősebb^^" Úgy lett kapitány, hogy megölte az előzőt.
Hadnagyát kisbabaként látta meg először. Mondhatni, afféle apa-lánya kapcsolatot ápolnak.


 
12nd Captain
Név: Kurotsuchi Mayuri
Született: március 30.
Zanpakuto: Ashisogi Jizou
Ő a kutató részleg főnöke, és a 12. osztag kapitánya. Ha két szóval kéne jellemezni: "őrült tudós". Általában az ellenségeire is mint alanyként tekint a kísérleteihez. Kardján kívül egyéb különös képességei is vannak. Saját maga alkotta meg hadnagyát.


 
13rd Captain
Név: Ukitake Juushirou
Név jelentése: juu=tíz; shiro=fehér
Született: december 21.
Zanpakuto: Sougyo no Kotowari
Mint legjobb barátja, Kyoraku Shunsui, ő is az első kapitányok egyike volt, és neki is dupla zanpakuto-ja van (igaz, ez csak shikai formájában jelentkezik). Rossz az egészsége, ezért sokszor betegeskedik. Mindazonáltal igencsak kedves, barátságos természete van, jóban van Rukiával, aki az ő osztagában szolgált és szolgál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dobrosi.bianka@freemail.hu

(dobrosi bianka, 2010.09.05 16:20)

a kedvenc szereplőm hitsugaya toshiru kapitány

dobrosi.bianka@freemail.hu

(dobrosi bianka, 2010.09.05 16:17)

remete

(krisztián, 2010.08.07 13:17)

király az oldal

ruchia13@citromail.hu

(melinda, 2009.04.22 18:29)

tok jo az oldal.

Hello!

(Balázs, 2009.03.15 18:45)

"A shinigamik közt a legerősebb kapja a "Zaraki" nevet"
-ez nem teljesen igaz mert nem a Zaraki hanem a Kenpachi nevet kapja a legerősebb azért Zaraki lett a vezeték neve mert onnan jött.