Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blood+ [szerkesztés]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Blood+
ブラッドプラス
Buraddo Purasu
Műfaj seinen
TV-anime
Rendező Junichi Fujisaku
Stúdió Production I.G, Aniplex
Ország Japán
Csatorna Animax
TBS
Első sugárzás 2005. október 8.
2006. szeptember 23.
Epizódok 50
Manga
Író Asuka Katsura
Ország Japán
Kiadó Kadokawa Shoten
Antológia Beans Ace Magazine
Megjelenés 2005. december 26. –
2007. április 26.
Kötetek 5
Manga: Blood+ Yakō Jōshi
Író Hirotaka Kisaragi
Ország Japán
Kiadó Kadokawa Shoten
Antológia Ciel
Megjelenés 2006. április 26.
Kötetek 1
Manga: Blood+ Adagio
Író Kumiko Suekane
Ország Japán
Kiadó Kadokawa Shoten
Antológia Monthly Shonen Ace
Megjelenés 2006. április 26. –
2006. december 26.
Kötetek 2
 megnézivitatjaszerkeszti a sablont 

A Blood+ (BLOOD+ (ブラッドプラス), egy japán anime és manga sorozat, amit 2005. október 8-tól sugároztak. Az utolsó epizód vetítésére 2006. szeptember 23-án került sor.

A Blood+-t a 2000-es anime film, a Blood: The Last Vampire inspirálta, mindazonáltal csak a történet alapelemei azonosak.

Tartalomjegyzék

[elrejtés]

A cselekmény [szerkesztés]

Saya Otonashi normális életet él örökbefogadó családja körében Nevelőapja egy vietnámban harcolt veterán, George Miyagosuku, bátyja neve Kai, a kisöccséé Riku. Egyetlen problémája a nem múló súlyos amnéziája. Felhőtlen boldogsága akkor foszlik szét, mikor megtámadja egy chiropteran szörnyeteg, és a Vörös Pajzs nevű szervezet felfedi előtte: ő az egyetlen aki képes megfékezni ezeket a szörnyeket.

A sorozat döntő része 2005 szeptembere környékén jártszódik Okinawa városában, az azonos nevű szigeten, közel az Egyesült Államok "Kadena" légibázisához. A cselekmény kibomlása alatt Saya szövetségeseivel a világ számos pontját bejárja, míg a chiropteranokkal harcol és a saját gyökereit kutatja.

Szereplők [szerkesztés]

A chiropteránok [szerkesztés]

Denevérszerű vérivó szörnyek, mind emberfeletti erővel, gyorsasággal és kölönleges regenerálódó képességgel rendelkeznek. Az emberi faj ellenségei, háborújuk eredete ködbe vész. Ezek a szörnyek mind egy Királynő vére által jöttek létre és ironikusan szintén ez az egyetlen módja annak is, hogy elpusztítsák őket. Mikor egy másik Királynő vére belekerül a szörny véráramába egy végzetes kristályosító láncreakció indul be a testben. Ennek megfelelően a Diva vérétől származók megölhetők Saya vérével és viszont. A Diva vérével végzett emberkísérletek vezettek a "Delta 67"nevű anyaghoz. Mikor a "Delta 67" bekerül egy ember véráramába az alany chiropteráná változik, Mivel mind Diva vérmintájából jöttek létre így ellenük az egyetlen ellenszer Saya vére.

A közönséges chiropteranok gazdateste gyorsan elveszíti emberi intelligenciáját és emlékeit. Alakja eltorzul egy farkasfejű gorillához hasonló szörnnyé, bár néhányan repülöképes denevérféleséggé változnak, mint az amerikai katona, Forest. A Shifu, vagy Schiff néven ismert csoport - szintén a kísérletek eredménye- megőrizte emberi értelmét és ézéseit, habár biológiájuk drámai átalakuláson mentek át.

Királynők [szerkesztés]

A Királynők az első chiropteranok időben, erőben és képességekben. Mindig két királynő létezik akik ikerlányok és az utolsó Királynőtől születtek. Fajuk aktuális királynői Saya és Diva. Joel Goldscmith fedezte fel őket a 19.ik században egy rejtélyes SAYA kódnevű teremtmény belsejében, amit Izlandon talált. Sayát a lányaként nevelte, míg testvérét Divát elzárva tartotta egy toronyban, ahol nem érintkezhetett emberekkel, még csak nevet sem adott neki.Egyszerű, névtelen tesztalany volt, Joel asszisztense, Amshel Goldsmith gondozta. Minden más chiropteran a Királynő véréből született, mindegy, hogy a Királnyő saját akaratából, vagy emberi kísérletek során. Más chiropteránoktól eltérően a Királynők külseje mindig emberszerű, bár meg tudják változtatni azt az anyjuktól örökölt formába. A Királynők csak kevés időt töltenek ébren /2-3 évet/, általában hibernált alvásban léteznek legalább 30 évig, de lehet, hogy évszázadokon át. Emberfeletti testi erővel, gyorsasággal és más különleges képességekkel is rendelkeznek. Erejük alapja az emberi vér fogyasztása. Ezért Díva, aki szabadon élősködik a halandókon korlátlanul képes kiaknázni ennek lehetőségét, míg Saya, aki megtartóztatja magát csak időszakosan mutat speciális képességeket.

Mikor egy Királynő teherbe esik a következő generáció Királnyőivel a vére elveszíti veszélyes tulajdonságait. Egy Királynőt csak chevalier termékenyíthet meg, méghozzá olyan, akit nem maga, hanem a nővére teremtett.

Chevalier [szerkesztés]

A chevalier szó franciául lovagot jelent, kiejtése sövalié. A "lovagok" valamelyik hallhatalan chiropterán-királynő, Díva, vagy Saya védelmezői, akik meghaltak, vagy halálos sebet kaptak, de ihattak az úrnőjük véréből így lettek halhatatlanok. Tehát chevalier akkor születik ha egy ember a Királynő vérét issza. Ők a második legmagasabb szintű chiropteranok. Divához tartozik Amshel, Sonya, alias Grigorij Jefimovics Raszputyin (Saya megölte) Solomon, Carl,Martin Bormann /a náci/ James és Nathan. Saya lovagja Haji, a későbbiekben pedig már Riku is. A teremtőjükhöz mind feltétlenül hűségesek, a parancsuknak vakon engedelmeskednek.Páran azért külön úton is járnak időnként... Mind rendelkezik természetfeletti képeségekkel, mint a különleges erő vagy az alakváltás.

Shifu [szerkesztés]

A Shifu Nem természetes módon lettek Chiropterán-féleségek, hanem emberi tevékenység termékei- Izlandon, Kilbed helyiségben valószínűleg génmanipulációval létrehozott mesterséges eredetű faj, vagy társaság. Tagjai érzékenyek a napfényre, ezért éjszakai életmódra kárhoztattak. Vért isznak, mint a chiropteránok, de akármilyen őket nem elégíti ki. Egy különleges kór pusztítja őket,"jelnek" vagy "átoknak" nevezik, ez nem más, mint amikor Saya vére megöli a chiropteránokat, csak ők maguktól és lassan porladnak vörös kristállyá, majd porrá. Páran nem várják meg végzetüket, összefognak Moses vezetésével és kitörnek börtönükből. Egy ottani tudós elhiteti velük, hogy életbemaradásukhoz Saya vére szükséges... Elhiszik, ezért többször is megtámadják Sayát, de kísérleteznek Chiropteránok és chevalierek vérével is. Az igazság későn jut el hozzájuk, sajnos a világ dolgaiban való tapasztalatlanságuk, hiszékenységük majdnem mindannyiuk végzetét okozza. A fényre való érzékenységük miatt csuklyát hordanak, erejük és gyorsaságuk emberfeletti. Különleges, de nagyon hatékony kézifegyverekkel harcolnak.

Média [szerkesztés]

Az anime [szerkesztés]

A Blood+ anime sorozat premiere 2005. október 8-ára esett.

Külső hivatkozások [szerkesztés]

A lap eredeti címe: „http://hu.wikipedia.org/wiki/Blood%2B
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.