Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Figyelem! Ez egy saját fordítás, ne rakd fel a honlapodra, ne terjeszd, másold... stb.De ha akarjátok tegyétek fel de nem bisztos hogy jó.

 

Két fajta démon mágia ismert: ártalmatlanító, és pusztító. A pusztító módszerek (hado) a cél megtámadására összpontosítanak, míg az ártalmatlanító módszerek (bakudo) meg tudják bénítani az ellenfelet, bár néhány módszert alkalmaznak ebben a fajta mágiában gyógyításra, kommunikálni, stb.

Ahhoz, hogy végre lehessen hajtani az igét, többnyire el kell mondani a ráolvasást, az ige típusát (ártalmatlanító v. pusztító), számát, és végül az ige nevét. A démon mágia mesterei képesek arra, hogy a ráolvasást kihagyják, és csupán az ige típusát, számát, és nevét kell kimondaniuk. Mindazonáltal, amint a ráolvasás idejét hanyagolják, és egy fontos harcban alkalmazzák a démon mágiát, az ige hatását végülis lecsökkentik (nem lesz olyan maradandó a hatás, vagy valamivel gyengébb lesz a mágia).

Ahogy az ige száma no, úgy lesz nehezebb a végrehajtása, és az irányítása. Az egyes számú ige a legkönyebb, míg a 99-es számú a legnehezebb. Csak nagyon magas szintu shinigamik (általában a legjobb kapitányok) képesek kihagyni a ráolvasást, és irányítani a 90-es erosségu igéket. Aizen Souske, az 5. osztag volt kapitánya pont egy ilyen személy. Bár Aizen ráolvasás nélkül mondta ki, az ige hatása igazi ereje alig egyharmada volt.

A démon mágiák egyetlen képességért kombinálhatók. Ahogy a shinigamik többféle módon harcolhatnak, a démon mágiát is lehet más dolgokkal kombinálni, hogy új képességeket lehessen létrehozni. Például a shunko (�flash-cry�) nevu képesség, ami az energiát a háton és a vállakon gyujti össze a gyorsabb mozgás, és a fokozott támadó ero érdekében, a pusztakezes harc (hakuda) egyik kombinációja a démon mágiával.

 

Ártalmatlanító módszerek:

 1. sai - akadály: megbénítja a célpont izmait

9. geki: látszólag beborítja a célpontot vörös fénnyel, ami képtelenné teszi ara, hogy mozogjon.

Ráolvasás: Ess szét, Rondanini fekete kutyája. Tekints magadra, és égj. Tépd szét a saját torkodat!

58. kakushitsuijaku: bemér és követ bármilyen reiatsut.

61. rikujokoro: hat fénysugárral megvakítja az ellenfelet

75. gochutekkan: öt nagyon magas és vékony pillérbol ketrecet készít

Ráolvasás: Vashomok falak, vallási pagoda, izzó vas szentjánosbogarak. Álljatok egyenesen, csöndesen a végéig.

77. tenteikura: üzenetek közvetítése a Soul Societyn belül

Ráolvasás: Fekete-fehér háló. Huszonkét híd, hatvanhat korona és zóna. Ujjlenyomatok, távoli villám, hegyes orom, elnyelt föld, éjjeli rejtozés, felhok tengere, kék csík. Formálj kört, és repülj a mennyekbe.

99. kin: a célpont karjait lélekszövetekkel és vasnyelekkel köti össze

99/2. bankin: az elso csapás a célpontot szorosan megkötözi, a második fémpengékkel szúrja át, a végso csapás pedig egy óriási fémkockával lecsap a célpontra

Ráolvasás: elso csapás: shiryuu, második csapás: hyakuresan, harmadik csapás: bankin taihou

 

Pusztító módszerek:

 4. byakurai: az ige használójának mutatóujjából egy egyenes villámcsapást lo ki

31. shakkahou: egy szellemi energiából álló, vörös labdát lo ki a célpontra

Ráolvasás: Te Úr, vér és hús maszkja, a mindenség megteremtoje, szárnyak remegése, te, ki az Úr nevét viseli, Pokol és Zurzavar, a tengeri akadályok megerosödnek, március délre!

33. soukatsui: egy szellemi energiából álló, kék labdát lo ki a célpontra. 31-et képes kiloni, ám a többség eroteljes és pontos

Ráolvasás: Oh, Uram, vér és hús maszkja, a mindenség megteremtoje, szárnyak remegése, te, ki az Úr nevét viseli, Igazság és Mértékletesség, engedd el az álmok falán ezen a bunösségét, de kissé húzd vissza haragod karmait.

54. haien: képes teljesen elégetni a célpontot; ezt használta Tousen Kaname, hogy elégessen egy levágott kart

63. raikouhou: olyan hatalmas energiahullámot idéz elo, amit elore hajt, hogy elpusztítsa a célpontot

Ráolvasás: Szórj a szörnyeteg csontjain! Éles torony, vörös kristály, acél gyuru. Mozogj, és válj eggyé a széllel, állj meg, és válj eggyé a nyugalommal. A csata hangja dárdákkal tölti meg az üres várat.

90. kurohitsugi: egy épület méretu, szellemi energiából álló fekete doboz körülveszi a célt, ami �energiadárdák� tucatjaira bomlik szét, majd egy kiterjedt támadás eredményeképpen az összes �dárda� a célpontba megy. Emlékeztet egy buvésztrükkre, és bizonyos kínzási eszközökre, amit a spanyol inkvizíció használt.

 

Egyéb módszerek:

 A démon mágia �villámtánca� (shunpo) megfelel a �gyorsító� és �növelo� képességeknek, a shinigami képes mozgatni a testét szuper gyorsan egy bizonyos távolságon belül. Shihouhin Yourichi, a korábbi �rendorség� (elnézést kérek, nem tudom a pontos nevét, de végülis rendorségként funkcionál) parancsnoka viseli a �Villámok Istennoje�, �Villám Mester� elnevezéseket a �Viz Translation�-ben (shunhsin), mesteri képességeit az is bizonyítja, hogy általuk képes több helyen lenni egyszerre. Megpróbálkozik (az animében) ezt a technikát lábmunkával kombinálni (hohou).

hakufuku: Hinamori Momo használta, hogy eltávolítsa vele az orséget, kiütötte a falat, és megszökött a cellájából. Nem egyértelmu, hogy ez egy tényleges démonmágia-e, a pusztító módszerek egyik alosztálya, vagy a démonmágia egy független alosztája.

kyoumon: Hitsugaya Toushirou használta, hogy Hinamori Momot a kórházi szobájában tartsa. Egy tükörszeru pajzsot alkot, amit nehéz betörni kívülrol, de könnyű betörni belülrol.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.