Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                      Előadások


Az alap story nem változik meg ugyanaz a történet mint amit ti ismertek csak trapézon és trambulinon na meg kötélen játszák el az artisták. Sora és Layla is ezt az előadást látta elősször, és itt döntötték el ők is artisták akarnak lenni. Az előadás után Sora elveszítette a szüleit, Layla pedig az édesanyját.


Ez a történet is teljesen megegyezik az eredetivel, csak itt 3 tündéranyó van nem egy. Hamupipőkét Layla játsza a herceget pedig Layla majd nem mindig álandó férfi partnere Yuri. Sarah is szerepel a darabban. Az ő éenek után jelennek meg a tündéranyók végrehajtják a Trippla Illuzió nevű manővert. Majd gyönyörű hercegnőt varázsolnak Laylából, aki elnyeri a herceg szívét. A fő mutatványban a végén Layla és Yuri 6 trapézzal táncolják körbe a színpadot.


Itt is ugyan az a story mint az eredeti történetben. Rómeó és Júlia egymásba szeretnek ám de szüleik ellenségek így ők sem találkozhatnak. De a végén összeházasodnak. Ebben a darbban látható az Arany főnix ami Layla specialítása. A darab fő jelenetében mutatja be Layla Hamilton majd az ugrás végén tárt karokkal az ő Rómeója karjaiba ugrik. Természetesen Júliát Layla játsza és az ő Rómeóját pedig Yuri.


A kishableány a tenger mélyén élt, s egy napon beleszeret a hercegbe hogy találkozhasson vele a tengeri boszorkánytól lábakat kér a hangjáért cserébe. De a herceg egy másik lányt választ és a kishableány csaldottságában a tengerbe veti magát. A kishableányt Layla játsza a herceget pedig Yuri. A közönséget jobban meggyőzi Layla előadása mint Soráé. A közönségnek nincs semmi baja Sora előadásával ám még is szivesebben látnák a nagy Layla Hamiltont a színpadon. Hisz a közönség fele sírt amikor A kishableány Layla a tengerbe veti magát.


A történet egy viccesebb felfogás mint az első verzióban. Még a kishableány viccelődik és provokálja is a tengeri boszorkányt hogy valóban akkora varázs ereje van-e hogy lábakat tudjon neki adni. Sora átalakította a darabot így a vége Happy End lesz. A herceg elveszti az emlékeit de a kishableányt látva visszaemlékezik így a kishableánnyal tart a mélybe. A főszerepet Sora kapta a herceget Anna játsza és a másik lányt akit a herceg akart elvenni Mia alakítja.


Huhh erről a storyről nem tudunk meg részleteket. A darabot is a sors írja. Layla egy kalóz Sora pedig a bandita. A fináléban egy lángoló kalózhajón harcolnak mert a nagy vihatban zátonyra futott a hajó és felgyúladt. Sora a diabolós számát ügyesen használja a darabban.
Ám Sora elhibázza a felugrást és a mélybe zuhan, de Layla elkapja a kezét. Ez a közönségnek nagyon teccik. És végül így folytatják a darabot vagy is a Banditát nem öli meg a kalóz ha nem Happy End lesz a váge.


Rosettát mint Diaboló világbajnokot hívták meg a Kaleido Szinpadhoz egy pár napra. Ezalatt két előadása volt, de ezt a közönség nem élvezte, Rosetta se amit csinál. A főnök azt mondta ha nem talál ki valamilyen másik számot Sorával eggyütt akkor el kell mennie a színpadtól. Hála Sorának kitalálták hogy végre hajtják a világ első diaboló párbaját. Nehezen megy az edzés mert Sora nagyon ügyetlen ám a végén még is összeszedi magát.A műsor nagyon sikeres lett igaz Rosetta gyűzött de Sora is nagyon ügyesen helyt állt, ahoz képest hogy pár nap alatt tanulta meg. Sorának hála Rosettából alőjön az igazi előadó művész és a színpadnál maradhat.


Ezt a darbaot Mia találta ki. A Kaleido színpad megmentésére készült. Mert Yuri alapított egy új színpadot és az artisták az ő színpadához csalta. A Kaleido Színpad nézőszáma rohamosan csökkent. Így kitalálták ezt a megmentő darabot Layla és Sora főszereplésével. A darbban két vad törzs csap össze az egyiknek vezetője Layla a másiknak pedig Sora. Régebben barátok voltak ám elhidegültek egymástól. És elkezdtek harcolni egymás ellen. De rájöttek életük sokkal rosszabb lett mióta nem barátok, így újra kibékültek és elérték a várva várt igazi Szabadságot. Az előadáson mindenki azt csinálta mihez legjobban értett. Legyen az trambulin, trapéz, kötél stb.


Sajnos ennek az előadásnak a történetét nem tudjuk meg az animéből. Inkább a cselekmények fontosak. Ebben a darabban Sora és Leon játszik főszerepet, de Leon abba hagyja az előadást mert Sorát nem tekinti méltó partnerének. De a lánynak mindennél fontosabb a közönség így két szerepet játszik el egyszerre. De a közönség ezt észreveszi és méltatlankodni kezdd mert ők Leont akarják a színpadon látni. Ám megjelenik Sora új riválisa May és vele együtt Leon is a színpadra lép. Elkezdenek vetélkeni a színpadon így egy nagy improvizált showt adnak elő. A további előadásokban Leon nem tekinti partnerének Sorát és így csökkenti az előadő idejét a darabban vagy pedig kihúzza Sora szerepét és Mayt teszi a helyébe.


Ugyan az a tröténet mint az eredeti ám ebbe a romantikus darabba Mia belehelyezte a azt a mutatványt amivel Leon és May megnyerte a cirkusz fesztivált: A Démon Spirált. Ami nagy tehetségre utal ezt még Kathy is elismerte aki a Broodwayen dolgozik íróként.


A történetben a híres vámpír Dracula minden éjszaka egy gyönyörű lány vérére áhítozik, a lány fél a vámpírtól de még is vonzódik hozzá. De utána rájön őkat a sors hozta össze, és beleszeretett, a vége Happy End. Ezt a darabot is Mia írta. Elősször trapézra, írta Mia de Leon átírta jégre. Mina Murray szerepét Mia Sorára írta de Leon nem találta megfelelő partnernek a lányt. Míg a jégen játszódik maradtak benne trapézos jelenetek, míg például a Srew Jump amit Sora is megtanult, majd korcsolyázni is. May és Sora a két rivális megkűzdd Mina Murray szerepéért. Amin egy korcsolya pályán kell végig menniük különböző elemeket végrehajtva. A pálya végén állt Leon egy trapézon. Mikor mind két lány a végére ért. Leon felhúzta magához Mayt és így kijelentette hogy ő játsza Mina Murrayt a darabban. Mikor Leon felhúzta magához Mayt azután Sora pár másodpercel később elesik.


Salome egy Vegasi nő aki egy idős férfi szeretője a neve Heron. A férfi minden nap rajta legelteti sóvárgó tekintetét. De közben a lány szíve másé egy fiatal férfié Johané. De Johan visszautsítja Salomét. A lány ellejt egy táncot Heronnak ám cserébe szörnyű dolgot kér Heron ölje meg Johant. A lány végig nézi amint szeretője lelövi szerelmét. Majd megcsókolja a haldokló férfit. Ebben a darabban Sora és May is részt vesz mint kötéltáncosnő. Salome tánca előtt hogy feltüzelje a közönséget.


Az előadás elején Anna és Mia lép fel. Majd a zárószám a Legendás Manőver. Sora és Layla az előadás napjáig nem tudták mit kell csinálniuk. Itt a két lány teljesen egyenlő partner hisz egymás tükörképét alkotják. Ezt a darabot csak egyszer láthatta a közönság mert Layla az előadás közben egy súlyos maradandó sérülést szerez, eltörik a bal válla így nem tud többé színpadra lépni. Ezután Sora igaszságtalannak tartja az életet és megígéri Laylának hogy valóra váltja mindkettőjük álmát.


A músor Kenneth úr autó bemutatóján készült a gyerekeknek. Volt egy kis gondd de Sora megoldotta így az előadás fergetegsre sikerült. A jelmezek Marion anyukájának jegyzeteiből készültek.


Ez is Mia egyik remekműve. A Hercegnő és a Bolondja...az ihletet Miának egy festmény adta aminek ugyanaz a címe mint az előadásnak. A képen a hercegnő kiköpött Rosetta és a bohóc pedig mint ha Fantom hasonmása lenne...Van egy hercegnő aki elzárkózott a külvilágtól és soha nem mosolygott. De van egy Bohóc aki kinyitja a szívét előtte és minden vágya az hogy a hercegnőt mosolyogni lássa. Az műsörban 3 bohóc csapat szerepel Leon Ana és May vezetésével. A főszerepet Rosetta kapta a hercegnő bolondja pedig Sora.


Nos a Hercegnő és a Bolondja a Noir Cirkuszban. Hőseink meghívást kaptak Franciaországba a Noir cirkuszba, itt is a hercegnő és a bolodnját kellett előadniuk , de kicsit változtattak az előadáson mert a Noir Cirkusz közönsége jóval fiatalabb mint a Kaleido színpadé. Történetben a hercegnőt (Rosetta) elrabolta egy félelmetes szörny (May) és a hercegnek (Sorának) kell kiszabadítania a félelmetes szörny rabságából. Ebben a darabban láthatjuk a May Wong féle drasztikus befejezést xD. A műsor előtt pár nappal tanult meg Rosetta átugrani az egyik trapézról a másikra és nem mástól mint Leon és Sophie mesterétől.


Az eredeti történetet talán mindenki ismeri, Odette (Sora) a jót képviseli a történetben és Odile (May) pedig a rosszat és a herceg (Leon) szívéért versengenek. A Mia féle változatban Odette és Odile egymás ellentétei de céljuk közös elnyerni a herceg szívét. Odette rájön hogy a gyűlölet is egyfajta szeretet és egyesül másik énjével. És így egy erősebb szerelem születik meg. Odette elfogadja a gyűlöletet és így igazi sztárrá válik és képes bemutatni az Angyalok Táncát.


Ezt az előadást a második OVA-ban láthatjuk. Az OVA Layla szemszögéből mutatja be a lány egész életét. Az előadáson Layla és Sora ugyanazt a szerepet játszák de nem ugyanazon a helyen. Sora a Kaleido Stage-nél Layla pedig a Broodwaynál születik újra hamvaiból.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.